Услугата за паркиране Divvy тръгна от Австралия

С нея паркирането е по-лесно и по-евтино.

12.05.2015 | 16:37 Редактор: Велко Каменов
Услугата за паркиране Divvy тръгна от Австралия

Иновативно решение решава проблема с паркирането в Австралия. Divvy е сайт, който събира хора, които предлагат свободни паркоместа с хора, които търсят къде да паркират. Всеки притежател на паркомясто може да опише кога е свободно то в сайта на Divvy и желаещите могат да го наемат, когато им потрябва.

Услугата е подобна на предлаганите от Airbnb хотелиерски услуги, които събират търсещите място за отсядане с хора, които имат възможност да им го осигурят. Чрез използването на Divvy пазарът на паркоместа се разширява, защото се наемат паркоместа, които иначе биха били празни.

Съоснователят и главен изпълнителен директор на компанията Ник Остин казва, че потребителите, които използват Divvy плащат с между 30% и 50% по-малко, за да паркират в сравнение с наемането на паркомясто в традиционен паркинг.

Така хората, които пътуват за работа с колите си, намират по-лесно къде да паркират, а собствениците на паркоместа, които не използват постоянно, печелят допълнителни приходи.

Ник Остин заяви пред Bloomberg, че услугата Divvy скоро ще бъде достъпна и на мобилни устройства, както и в други държави освен Австралия.

Сайта на компанията можете да видите тук.