Trump Media отчита спад с 36% от дебюта, изтри стойност от около $2,8 млрд.

Акциите паднаха под нивото, на което се търгуваха на 22 март

09.04.2024 | 15:52 Редактор: Беатрис Младжова
Trump Media отчита спад с 36% от дебюта, изтри стойност от около $2,8 млрд.

Trump Media & Technology Group Corp. изтри стойност от около $2,8 млрд., тъй като някои от търговците на дребно, които трескаво наддадоха акциите миналия месец, започнаха да продават.

Компанията за социални медии, която е собственост предимно на бившия президент Доналд Тръмп, се срина с 36% от затварянето си на 26 март. Акциите паднаха под нивото, на което се търгуваха на 22 март, когато инвеститорите одобриха обвързването ѝ със SPAC фирмата Digital World Acquisition Corp.

Trump Media, която притежава Truth Social, поскъпна стремглаво в първите си дни като публична компания, след като частната фирма се сля с DWAC, както беше известна фиктивната компания.

Но акциите, които се търгуват под инициалите на Тръмп DJT, се борят да задържат вниманието на отделните инвеститори, които са купили акции като начин да подкрепят бившия президент в кампанията му за преизбиране през 2024 г.

Докато акциите се понижават, неочакваните печалби за самия Тръмп са спаднали с около $1,6 млрд. до приблизително $2,9 млрд. За да може Тръмп да се възползва от това богатство, той ще трябва да изчака шест месеца, преди да може да продаде акции съгласно споразумение за блокиране.

Trump Media започна да търгува на фона на порой от правни проблеми, пред които е изправен бившият президент, включително четири наказателни преследвания. Остава една седмица до началото на първия му наказателен процес в Манхатън, в който е обвинен във фалшифициране на бизнес записи, за да прикрие тайно плащане на пари на порнозвезда преди изборите през 2016 г. Той също така трябва скоро да свидетелства в граждански иск срещу него и Trump Media от двама съоснователи, които твърдят, че Тръмп се е опитал да намали дяловете им преди сливането.

Четете повече в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС