Нигерия се похвали с първата си суперкола, може да се кара и по черни пътища

Специално внимание е обърнато на окачването и кормилното управление

26.03.2024 | 21:29 Редактор: Толя Стоянова
Нигерия се похвали с първата си суперкола, може да се кара и по черни пътища

Нигерийската компания Bennie Technologies, собственост на 29-годишния Джери Мало, представи първия си сериозен проект - суперколата Bennie Sternum с каросерия от фибростъкло и 4,2-литров V8 двигател.

Младият Джери Мало, подобно на основателя на Lamborghini - Феручо Ламборгини, започва с производството на трактори. Неслучайно логото на марката Bennie наподобява емблемата на Lamborghini. Неговата компания Bennie Agro все още предоставя на местните фермери различни селскостопански машини, но голямата мечта на нигериеца е да направи своя суперкола.

През 2019 г. Мало, който е инженер по образования, заедно с екип от съмишленици създава първия си автомобил. По-късно "нигерийският Мате Римац" подобрява модела и на 23 март представи нов продукт - суперколата Bennie Sternum.

Специално внимание е обърнато на окачването и кормилното управление. В Нигерия няма много асфалтови шосета, но спортната кола може да се кара и по черни пътища. Пътният просвет е регулируем в широк диапазон - от 76 до 305 мм. Bennie Sternum също има различни размери на колелата - 17-цолови отпред и 19-цолови отзад.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Bennie Agro Ltd / Facebook