Нов автомобил на Honda се топи от слънцето

По боята се появили балончета

02.01.2024 | 18:10 Редактор: Толя Стоянова
Нов автомобил на Honda се топи от слънцето

Собственик на Honda Civic, модел от 2022 г., изпадна в неприятно ситуация, след като закупеният за дъщеря му автомобил започна да се топи. Момичето се завърнало от колежа и оставило колата на алеята пред дома, когато под влияние на слънчевите лъчи някои от пластмасовите елементи се стопили, а по боята се появили балончета.

Г-н Голдбърг закарал автомобила при местния дилър на Honda, от който го закупил, но бил неприятно изненадан от отговора, съобщава The Drive. От сервиза на марката заявили, че слънцето може да се отразява от прозорците на дома, действайки като лупа и усилвайки слънчевите лъчи. В редки случаи това може да доведе до прегряване и леко стопяване на външната пластмаса и боя, като тези повреди не се покриват от гаранцията. И съответно Голдбърг трябва да плати ремонта от джоба си.

"Отдавна установен факт е, че фокусираната слънчева светлина може да нагрее повърхности и да причини щети, в зависимост от интензитета и времето на излагане. Този вид щети не са изолирани за автомобилите или по-специално за Honda", се казва и в официално становище на представителя на марката.

Оттам посъветвали Голдбърг да се обърне към застрахователя на колата, който може да признае подобни физически щети върху колата. По същия начин, например, се покриват щетите от паднало върху автомобила дърво.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels