Honda изтегля 2,6 млн. автомобила заради дефект с горивните помпи

Има риск от катастрофи

22.12.2023 | 19:30 Редактор: Вяра Димова
Honda изтегля 2,6 млн. автомобила заради дефект с горивните помпи

Honda ще изтегли около 2,6 млн. автомобила в САЩ, за да замени горивните помпи и да отстрани дефект, който увеличава риска от катастрофи, съобщи японския автомобилен производител, предаде АФП. Изтеглянето засяга широк набор от модели на Honda и Acura, произведени между 2017 и 2020 г., включително Honda Accord, Honda Civic и Acura TLX.

В прессъобщение на Honda се описа проблем с работното колело на горивната помпа, който може да доведе до неработоспособност на горивната помпа.

"Ако модулът на горивната помпа не е в изправност, двигателят може да не стартира или да спре по време на движение, което увеличава риска от катастрофа или нараняване", се каза в съобщението.

Компанията добави, че не е получавала съобщения за катастрофи или наранявания, свързани с проблеми с работното колело на горивната помпа. Американското дъщерно дружество на Honda планира да уведоми собствениците на автомобили поетапно, когато резервните части станат налични, заявиха от компанията, цитирани от БГНЕС. Търговците ще бъдат уведомени между декември 2023 г. и февруари 2024 г., добави компанията. 

Снимка: pixabay