"Honda" с амбицията да създаде въздушни таксита

Тестовите "полети" се очакват през 2023 г.

17.10.2021 | 16:26 Редактор: Теодора Патронова

Производителят на автомобили "Honda" планира да създаде въздушни таксита, ракети и дори лунни роботи като част от своя план "Визия 2030“. Но ще трябва да навакса в една индустрия доминирана от "SpaceX", "Blue Origin" и "Boeing".

Базираната в Токио компания срещна затруднения и в надпреварата за разработване на електрически коли. Но сега "Honda" иска да се сдобие с предимство като до 2023 започне с тестовете на хибридно въздушно такси.  Въздушното возило ще се захранва от литиева батерия и генератор с газова турбина. До 2040 "Honda" очаква въздушното такси са бъде напълно автономно.

"Honda" ще се опита да направи хуманоидния си робот Asimo още по-малък и по-умен. Компанията смята, че един ден роботите ще могат да лекуват ранени хора, пише bloombergtv.bg.

Междувременно, Honda работи по малка ракета за многократно изстрелване и извеждане на сателити в ниска орбита над земята. Те искат и да използват роботи, които да търсят вода на Луната. Honda се надява след време да изгради система за възобновяема енергия на лунната повърхност.

Снимка: Bloomberg.comХаресайте страницата ни във Facebook ТУК