Мъск гневен на Байдън, не показал интерес към Tesla

Белият дом ни изключи от срещата на компаниите за електромобили, заяви милиардерът в X

26.12.2023 | 18:18 Редактор: Вяра Димова
Мъск гневен на Байдън, не показал интерес към Tesla

Илън Мъск доста е мислил за Джо Байдън тази Коледа. Главният изпълнителен директор на Tesla прекара коледните празници, критикувайки отношението на американския президент към неговата компания, пише Business Insider.

"Да не забравяме, че Белият дом не показа особен интерес към Tesla, като ни изключи от срещата на компаниите за електромобили и приписа на GM "водачеството в революцията на електрическите автомобили" през същото тримесечие, в което тя продаде 26 електромобила (това не е правописна грешка), а Tesla продаде 300 хил.", написа Мъск в X.

Милиардерът допълнително критикува Байдън на следващия ден, обвинявайки президента, че е предан на синдикатите.

"По-голямата част от Демократическата партия се контролира от синдикатите – те имат много по-голяма тежест от еколозите – и Байдън особено (той с радост го признава)", написа Мъск в друга публикация в X на Коледа, като сподели реч на Байдън от май 2021 г.

"В речта на Байдън, публикувана на WhiteHouse.gov, той буквално казва: UAW ме избра", продължава Мъск.

Изключването на Tesla от срещата на производителите на електромобили през 2021 г. беше огромен проблем за Мъск. Милиардерът редовно споменава този случай. Последно това се случи по време на The New York Times Dealbook Summit - събитие, което се проведе миналия месец.

Четете повече в investor.bg.

Снимка: БГНЕС