Volkswagen даде €450 млн. на австрийци за два електромобила

Най-значимият договор за разработка

27.11.2023 | 22:12 Редактор: Толя Стоянова
Volkswagen даде €450 млн. на австрийци за два електромобила

През май 2022 г. Volkswagen Group обяви планове за съживяване на марката Scout с намерението да пусне изцяло електрически пикап и SUV през 2026 г. По-късно - през юли, възроденият бранд се сдоби с главен изпълнителен директор - Скот Кео, а през март 2023 г. германският концерн обяви, че ще построи завод за 2 млрд. долара в Блайтууд (Южна Каролина), където ще се сглобяват двата модела Scout.

Според последните информации германците са коригирали първоначалните си планове за първите два модела Scout. Вестник Kleine Zeitung твърди, че австрийската компания Magna Steyr вече проектира електрически SUV и пикап, като е получила 450 милиона евро от VW Group. Това е най-значимият договор за разработка, получен от базираната в Грац компания.

В момента Magna Steyr произвежда гама от превозни средства начело с G-Class, която сглобява в завода в Грац от края на 70-те години на миналия век. По-рано тази година дългогодишният партньор на Mercedes-Benz отбеляза производството на 500 000 бройки от легендарния всъдеход. Magna е един от най-големите производители на автомобили по договори с други компании, като до момента е произвел 31 различни модела, чийто общ брой надхвърля 4 млн. единици. В завода на австрийците, освен G-Class, се сглобяват Toyota Supra / BMW Z4, E-Pace и I-Pace на Jaguar, както и новия Fisker Ocean.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
партийна линия
преди 4 месеца
Всички търсят бензинови и дизелови коли, а фирмите произвеждат някакви скъпи, недоразработени електрически варианти, които за нищо не стават! Освен всичко друго, са прекалено тежки и скъпи. Сигнализирай за неуместен коментар