Какво ще се случи с бензиностанциите при пълна електрификация на автомобилите?

Американски експерти проучиха детайлно този въпрос

19.04.2023 | 21:43 Редактор: Михаела Димитрова
Какво ще се случи с бензиностанциите при пълна електрификация на автомобилите?

Световните производители на автомобили активно преминават към производството на електрически автомобили. В тази връзка възниква въпросът: "А какво ще стане с бензиностанциите, когато колите с двигатели с вътрешно горене изчезнат от пътищата?"

Американски експерти проучиха детайлно този въпрос и според тях всички бензиностанции (около 145 000 само в САЩ) ще бъдат преоборудвани в зарядни устройства. Предполага се, че това ще бъдат станции с мощни електрически устройства, които ще позволят да се презареди батерията на електрическа кола само за 10-30 минути. Това ще позволи да се запазят не само самите мрежи, но и тяхната екосистема от допълнителни услуги - кафенета, ресторанти, магазини и др.

Експертите отбелязват още, че търговските и развлекателни центрове на такива станции ще станат по-популярни от сега, защото хората ще прекарват повече време там. 

Повече по темата прочетете automedia.investor.bg

Снимка: Pixabay


1
0 rate up comment rate down comment 0
Да....ама Не!
преди 2 месеца
В *** (Абсурдистан),е меко казано кауза пердута.Няма да има толкова желаещи да висят ,като с.поли да си губят времето по ...станции с пластмасови играчки,плюс риска да останеш на пътя ,особенно посред зима.За цената на батериите ....не ми гавари.За хибридите съм по съгласен , бих се навил ,ако шефа ми вдигне заплатата умнож.по две,и ако държавата се загрижи сериозно за екологията т.е.поданиците да имат облекчения .Иначе НЕ,НЕ И ПАК НЕ!Така ще отговорят 80/90% от българите Сигнализирай за неуместен коментар