Спад в приходите и коригираната печалба на Twitter в края на миналата година

Американската социална мрежа трябва да изплати около 13 млрд. долара дълг

04.03.2023 | 15:22 Редактор: Вяра Димова
Спад в приходите и коригираната печалба на Twitter в края на миналата година

Американската социална мрежа Twitter Inc. отчита спад в приходите и коригираната печалба за декември, след като много рекламодатели се отказаха от социалната медийна платформа след придобиването ѝ от Илън Мъск.

В актуализирания доклад до инвеститорите Twitter отчете спад от около 40% на годишна база както на приходите, така и на коригираната печалба за месеца, пише The Wall Street Journal, като се позовава на запознати източници.  

Главният изпълнителен директор Мъск, който завърши придобиването на Twitter през октомври миналата година, работи за стабилизиране на финансите на компанията, които бяха затруднени и от скъпия дълг. Twitter трябва да изплати около 13 млрд. долара от дълга, с който милиардерът плати покупката на компанията, като годишните лихвени плащания се оценяват на повече от 1 млрд. долара.

Наскоро компанията направи първото лихвено плащане към група банки, които са отпуснали 13-те милиарда долара, твърдят източници.

Един от начините, по които Мъск възнамерява да увеличи приходите на Twitter, е чрез продажбата на платени абонаменти на потребителите, които им позволяват да редактират туитове и да имат достъп до функции на платформата, предназначени само за абонати. Новият абонаментен план на Мъск беше възобновен на 12 декември след неуспешното първоначално въвеждане през ноември.

Като публична компания през декември 2021 г. Twitter не публикува публично месечни финансови отчети. За четвъртото тримесечие, което приключи на 31 декември 2021 г., Twitter отчете приходи от 1,57 млрд. долара, като нетната печалба е 182 млн. долара.

Наскоро компанията заяви, че някои рекламодатели се връщат в платформата, съобщи по-рано WSJ. 

Четете повече в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com