Twitter продължава с чистката, освободи десетки служители

Съобщено им е чрез имейл, а други не успели да влязат в системата

27.02.2023 | 09:30 Редактор: Петя Кръстева
Twitter продължава с чистката, освободи десетки служители

Twitter Inc. уволни още работници в рамките на нова вълна от съкращения, целящи да намалят разходите на компанията, която вече е собственост на Илън Мъск, съобщи Bloomberg. 

Според запознати съкращенията засягат служители от различни екипи на компанията, включително инженерни и продуктови специалисти. Някои от тях са научили, че са съкратени чрез имейл, а други написаха в Twitter, че са научили, че са уволнени, когато вече не са могли да влязат във вътрешната система.

Не е ясно колко точно служители са били засегнати, макар че според източниците става въпрос за десетки. По-рано The Information съобщи, че са били освободени повече от 50 души. 

Няколко основатели на стартъпи, които се присъединиха към Twitter чрез придобивания през последните няколко години, съобщиха в социалната мрежа, че също са били съкратени, включително основател на стартъпа за информационни бюлетини Revue и на фирмата за дизайн Ueno.

Преди това Twitter се опитваше да избягва съкращения на основатели, за да не се налага да ускорява придобиването на по-големи права върху акции, твърдят запознати със случващото се, предаде investor.bg

През миналата година Мъск премахна около 3700 работни места в Twitter или половината от работната сила на компанията в опит да намали разходите след придобиването ѝ за 44 млрд. долара.

Снимка: БГНЕС