80% от служителите на Twitter са уволнени или са напуснали след придобиването ѝ от Мъск

Милиардерът планира да закрие много от международните офиси

21.01.2023 | 09:16 Редактор: Вяра Димова
80% от служителите на Twitter са уволнени или са напуснали след придобиването ѝ от Мъск

Около 80% от служителите на американската компания Twitter, която притежава едноименната социална мрежа, са били уволнени или са напуснали по собствено желание, след като компанията беше придобита от предприемача Илън Мъск, съобщи телевизия Си Ен Би Си.

Според медията броят на щатните служители в компанията е намалял до около 1300 души. По-специално, отделът, който се занимава с препоръки относно политиките на компанията, дизайна и промените в продуктите, за да се гарантира безопасността на потребителите, вече има по-малко от 20 служители на пълно работно време.

Според инженер, който е подал оставка в компанията, подобна загуба на служители и съкращаване на персонал може да затрудни поддържането на услугата. Под ръководството на Мъск Twitter намали броя на служителите си чрез масови уволнения, а други служители бяха принудени да напуснат след значителни промени в политиките на компанията, съобщи БТА.

Преди два дни "Бизнес инсайдър", позовавайки се на свои източници, съобщи, че съкращенията в Twitter набират скорост. Според изданието десетки служители, отговарящи за рекламата и монетизацията, са били принудени да напуснат компанията преди две седмици.

Мъск планира да закрие много от международните офиси на Twitter, а също така и в САЩ, което може да доведе до намаляване на персонала на компанията до 2000 души, посочи изданието. Преди Мъск да поеме Twitter, компанията е имала около 7500 щатни служители.

Снимка: Bloomberg.com