Потребителите на Twitter искат Мъск да напусне шефския пост, остава той да спази обещанието си

Те гласуваха в анкета на социалната платформа

19.12.2022 | 15:02 Редактор: Искра Ангелова
Потребителите на Twitter искат Мъск да напусне шефския пост, остава той да спази обещанието си

Илън Мъск трябва да се оттегли от поста главен изпълнителен директор на  Twiiter - това решиха в анкета потребителите на социалната мрежа. В гласуването взеха участие над 17 милиона души, 57,5% от които подкрепиха напускането на милиардера. Той обеща се съобрази с резултатите от допитването. Неофициалният референдум се проведе на фона на хаотичния стил на управление на Мъск, белязан от масови уволнения, цензуриране на журналисти и възстановяването на профила на Доналд Тръмп.

Мъск, който е и главен изпълнителен директор на Tesla Inc. и Space Exploration Technologies Corp., посвети голяма част от времето си от придобиването на Twitter на 27 октомври на социалната медийна услуга, привличайки критики за резките си промени в политиката и пренебрегването на другите си бизнеси. Акциите на Tesla, най-ценното му участие, са потънали с около една трета след придобиването.

Това не е първият път, когато Мъск предоставя важни корпоративни решения на потребителите на Twitter. Той проведе анкета сред своите последователи дали да възстанови акаунта на Доналд Тръмп в мрежата и го пусна обратно на следващия ден.

Няма ясен заместник в Twitter, като почти всички висши ръководители бяха уволнени или подадоха оставка през последните няколко месеца. Мъск добави в по-късни туитове, че "Никой не иска работата, която всъщност може да поддържа Twitter жив. Няма приемник“ и, че компанията "е в бързата лента към фалит от май".

Четете цялата статия в bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС