Мъск похвали китайците, смята ги за най-големия конкурент на Tesla

Според милиардера китайските компании работят по-усърдно и по-умно

31.01.2023 | 08:25 Редактор: Ирена Бакърджиева
Мъск похвали китайците, смята ги за най-големия конкурент на Tesla

Основният съперник на електромобилите Tesla не са европейските, нито американските компании, произвеждащи коли на ток, а китайските производители. Това е мнението на Илън Мъск, който смята, че именно компаниите от Китай са истинските конкуренти на Tesla, тъй като те "работят по-усърдно и по-умно".

Мъск похвали китайците и отбеляза, че усеща силна конкуренция от техните производители на електромобили. Според Илън Мъск има голяма вероятност разработчиците от Китай да заемат второ място в света в обещаващия и развиващ се сегмент на електрическите автомобили.

Все още обаче не е ясно коя е фирмата, която Мъск счита за свой основен конкурент. Американският предприемач и милиардер подчерта, че според него сега Китай е и най-конкурентният пазар в света. Що се отнася до компаниите от САЩ, той смята, че те не могат да станат конкурент на Tesla.

Китайската автомобилна индустрия направи сериозна крачка напред през последните години, което се подчертава и в изявлението на Мъск, който говори и за нейното влияние върху световния пазар. Ръководителят на Tesla също каза, че неговата компания наема висококласни специалисти от Китай.

Четете повече в automedia.bg.

Снимка: БГНЕС