Илън Мъск подготвя почвата за масови съкращения на служителите в Twitter?

Милиардерът е поискал от мениджърите списък със служителите, от които могат да се откажат

30.10.2022 | 15:56 Редактор: Ваня Кузманова
Илън Мъск подготвя почвата за масови съкращения на служителите в Twitter?

Илън Мъск подготвя почвата за кръг от съкращения в Twitter, съобщава Bloomberg. Според източници на агенцията милиардерът, който пое контрола върху компанията преди броени дни, е поискал от мениджърите да изготви списък със служителите, от които могат да се откажат.

Според информацията на агенцията Мъск е поканил част от служителите на компанията на среща през следващата седмица. Това също засилва съмненията, че се подготвя уволнението на хората, които няма да се срещнат с новия собственик.

Подобна информация има и New York Times, който написа, че първите освободени могат да бъдат факт още тези дни. Говорител на компанията не коментира публикацията на американското издание.

За масови съкращения в Twitter се заговори още, когато Мъск финализира покупката на социалната мрежа. Тогава се появиха съобщения, че пред потенциални инвеститори Мъск е заявил, че ще уволни 75% от 7500 служители на Twitter. Милиардерът отрече, че съкращенията ще бъдат "чак толкова дълбоки", но и не даде повече информация за своите планове.

Според Washington Post половината от служителите в компанията ще бъдат освободени. Едни от първите ще бъдат служителите в правната дирекция, както и отговарящите за безопасността и контролиращите съдържанието на туитовете, съобщава още изданието.

Повече по темата четете в Investor.bg 

Снимка: Bloomberg.com