Мъск с поглед в бъдещето: Всички хора трябва да бъдат чипирани

Според него чип с големина на монета ще помогне на хората с увреждания

15.08.2022 | 15:14 Редактор: Елеонора Танева
Мъск с поглед в бъдещето: Всички хора трябва да бъдат чипирани

Ръководителят на SpaceX и Tesla Илън Мъск смята, че всички хора на планетата трябва да бъдат чипирани със специален чип в главата. Това свое мнение той изразява в статия за китайското списание China Cyberspace. В текста той, наред с други неща, разказа защо хората трябва да бъдат чипирани, използвайки неговия стартъп Neuralink.

Преводът на статията е публикуван от Ян Лиу, кореспондент на китайската държавна агенция Синхуа, в неговия блог.

"Neuralink се фокусира върху разработването на технологии за сливане между компютърните технологии и човешкия мозък чрез мозъчни чипове с размер на монета, подобни на преносими устройства като смартфони", пише милиардерът. И уточнява, че чиповете на Nueralink трябва да бъдат имплантирани в мозъчната кора на потребителя.

Според Мъск чипът ще помогне на хората с увреждания - възстановява двигателната функция на крайниците при хора с гръбначни травми и нарушения на нервната система, а също така ще позволи на парализирани хора да използват мозъка си за работа с компютри и смартфони.

Мъск заключава, че технологиите на неговите компании Tesla, SpaceX и Neuralink заедно могат "да помогнат за постигането на по-добро бъдеще за човечеството", пише БГНЕС.

През април миналата година Илон Мъск се похвали с най-голямото постижение на компанията му Neuralink до този момент - успешен опит с маймуна с имплантиран в мозъка чип, която може да играе известна игра само със силата на мисълта си. Очаква се следващото клинично изпитание на чиповете да е върху хора.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Господ да ми звънне
преди 1 година
Без чип ще ти кажа какво мисля...Да започне от шизофрениците на дядо Господ в парламента и да кажете на вашия Господ да ми се обади... Сигнализирай за неуместен коментар