Чипиране: Мъск набира доброволци за поставяне на импланти в мозъка

Милиардерът се надява Администрацията по храните и лекарствата да одобри използването на чипове

25.01.2022 | 12:00 Редактор: Тодор Петров
Чипиране: Мъск набира доброволци за поставяне на импланти в мозъка

Американската компания за невротехнологии Neuralik, в която съсобственик е Илън Мъск, скоро ще започне първите клинични изпитания на импланти за човешки мозък. The Guardian пише, че Neuralik търси хора, които да водят тези изпитания.

Публикувани са свободни позиции за длъжности ръководител и координатор на клинични изпитвания. В съобщенията се посочва, че служителите ще си сътрудничат с едни от най-иновативните днешни лекари и топ инженери, както и с първите участници в клинично изпитване от този тип.

Мъск е оптимист за проектите и твърди, че имплантите ще позволят на тетраплегиците да си тръгнат. Той казва още, че психично парализираните ще могат да използват смартфон по-бързо от хората, които го използват с пръсти.

Милиардерът се надява, че Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) ще одобри използването на тези чипове.

"С Neuralik имаме шанс да излекуваме и да направим функционално тялото на човек с увреден гръбначен мозък. Успяхме да постигнем това при маймуни и правим много тестове - можем да потвърдим, че имплантът е много безопасен и сигурен, той може да бъде безопасно отстранен", обяснява Мъск.

Ръководителят на Tesla и Space Ex твърди, че имплантите ще се зареждат безжично, пише "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
маймуни
преди 2 години
Честито! Ето ви конспиративни теории! Всички злини, които човечеството е сътворило, са били направени с "благородни" мотиви! Днес не знаем какво има в компютрите ни, в телефоните ни, за да ни шпионират и контролират. Утре няма да знаем какво има в мозъчните ни импланти! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години