Instagram и възрастта на потребителите - предстоят революционни промени

Технологията на Yoti оценява възрастта въз основа на чертите на лицето

24.06.2022 | 10:18 Редактор: Жаклина Иванова
Instagram и възрастта на потребителите - предстоят революционни промени

Услугата за споделяне на снимки Instagram съобщи, че тества нови възможности за потвърждаване на възрастта на потребителите в платформата, като започва с абонатите в САЩ.

Instagram заяви, че тества два нови начина за проверка на възрастта на дадено лице, в допълнение към възможността да се качва онлайн доказателство за самоличност, предава Ройтерс.

"Когато знаем дали някой е тийнейджър (13-17 г.), му предоставяме подходящи за възрастта му преживявания, като например настройване по подразбиране на личните му акаунти, предотвратяване на нежелани контакти от възрастни, които не познава, и ограничаване на възможностите на рекламодателите да го достигнат с реклами", каза в публикация в блога си директорът на управлението на данните в Meta Ерика Финкъл.

Instagram съобщи, че си партнира с Yoti - компания, специализирана в онлайн проверка на възрастта, за да гарантира поверителността на потребителите.

Те могат да качат видео селфи, за да потвърдят възрастта си, след което технологията на Yoti оценява възрастта им, въз основа на чертите на лицето. Както Meta, така и Yoti, ще изтрият изображението, след като възрастта бъде потвърдена, информираха от компанията.

Друга възможност е хората да изберат трима взаимни последователи, които да потвърдят възрастта на потребителя, като лицето, което гарантира, трябва да е поне на 18 години.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК