Мъск си постави грандиозни цели към Twitter и служителите на социалната мрежа

Ръководителят на Tesla заяви, че се стреми към поне 1 милиард потребители

17.06.2022 | 09:33 Редактор: Теодора Патронова
Мъск си постави грандиозни цели към Twitter и служителите на социалната мрежа

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск говори за бъдещето на услугата за кратки съобщения по време на първата сесия за въпроси и отговори със служители на Twitter.

Ръководителят на Tesla заяви, че се стреми към поне един милиард потребители. Понастоящем Twitter има 229 милиона потребители. Растежът обаче ще бъде управляван с по-малко служители и курс на строги икономии. 

Мъск, който се срещна директно със служителите на Twitter Inc. за първи път след подписването на сделка за придобиване на социалната мрежа на стойност 44 млрд. долара, каза на служителите, че не трябва да се притесняват за промени в работата си, когато той поеме управлението - стига работата им да е "изключителна".

Когато беше попитан за възможни съкращения на работни места в Twitter, той не потвърди, че предстои намаляване на броя на служителите, но намекна, че базираната в Сан Франциско компания трябва да управлява по-добре разходите си. Twitter вече въведе редица мерки за намаляване на разходите, включително отмени планираната за началото на 2023 г. изнесена работа (ретрийт) на цялата компания в Дисниленд.

"Компанията трябва да се оздрави. В момента разходите надвишават приходите, така че ситуацията не е добра", каза той. "Всеки, който като че ли очевидно има значителен принос, не би трябвало да се притеснява", добави той, като отбеляза, че няма да предприеме "действия, които са разрушителни за здравето на компанията".

Това, което Мъск не изтъкна, беше ясното, настойчиво намерение да завърши сделката. Някои в компанията приеха появата на Мъск като положителен знак, че той възнамерява да изпълни споразумението си за 54,20 долара на акция, но самият Мъск предупреди през последните седмици, че може да се откаже от споразумението, ако Twitter не направи повече, за да докаже, че потребителската му база е предимно от реални хора, а не от ботове.

Четете повече по темата в investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК