Защо дясната ръка на Зукърбърг напуска поста си в Meta след 14 г.

Шерил Сандбърг ще продължи да работи като член на борда

02.06.2022 | 09:23 Редактор: Жаклина Иванова
Защо дясната ръка на Зукърбърг напуска поста си в Meta след 14 г.

Дясната ръка на Марк Зукърбърг - Шерил Сандбърг, заяви, че ще напусне поста си на главен оперативен директор на компанията майка на Facebook Meta Platforms Inc, с което приключва работата си начело на една от най-печелившите и противоречиви компании в света.

В публикация в профила си във Facebook Сандбърг посочи, че ще продължи да работи като член на борда на Meta. В заявление за борсовия регулатор компанията уточни, че в събота тя е информирала за намерението си да подаде оставка. Сандбърг подчерта, че покойният ѝ съпруг ѝ е казал преди, че трябва да приеме работата, ако планира да остане 5 години, а тя е останала 14.

"Наистина чувствам, че следващото поколение лидери е готово", казва Сандбърг в интервю за The Wall Street Journal.

"Това беше дълго и чудесно партньорство с Марк, аз наистина вярвам в компанията и оставам в борда. Но вероятно е време да имам повече гъвкавост и повече възможности да правя повече неща с времето си", споделя тя.

Хавиер Оливан, който в момента е главен директор по растежа, ще поеме поста главен оперативен директор на компанията, когато Сандбърг напусне.

Тя беше дългогодишна дясна ръка на Марк Зукърбърг и в тази си роля - и като автор на книгата за лидерство Lean In - се превърна в една от най-важните и известни жени в бизнеса.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК