Охраната на Зукърбърг е скъпо начинание: Meta харчи по $73 хил. на ден

Meta обвързва увеличените си разходи за сигурността със силните негативни настроения

21.04.2022 | 10:34 Редактор: Ваня Кузманова
Охраната на Зукърбърг е скъпо начинание: Meta харчи по $73 хил. на ден

Охраната на Марк Зукърбърг е много скъпо и трудно начинание. Изчисление на StockApps.com разкрива, че през 2021 г. Meta е похарчилa 26,8 млн. долара за неговата и на семейството му сигурност. Тези разходи възлизат на около 73,4 хил. долара на ден.

StockApps анализира данните от подадена от Meta до американския борсов орган SEC документация, в които компанията майка на Facebook посочва, че е похарчила 15,2 млн. долара за сигурността на Зукърбърг. Към това се добавят и още 10 млн. долара преди облагане с данъци за неговата и на семейството му сигурност.

Компанията е похарчила и още 1,6 млн. долара за самолетните му пътувания. Тази цифра е спад в сравнение с 1,8 млн. долара и 2,9 млн. долара, които тя е похарчила за същото през 2020 г. и 2019 г.

Бюджетът за сигурност на Зукърбърг се увеличава през последното десетилетие. През 2020 г. фирмата е похарчила 25 млн. долара за защита на своя основател и главен изпълнителен директор. Преди това тя е похарчила 23 млн. долара за същата цел. Бюджетът за сигурност на главния изпълнителен директор е увеличен рязко след разкритията за Cambridge Analytica през 2018 г.

Оправдани ли са разходите на Meta за сигурност?

Meta обвързва увеличените си разходи за сигурността на Зукърбърг със силните негативни настроения, които той може да привлече към себе си. Компанията заяви, че главният изпълнителен директор често поема на плещите си силното неодобрение, което фирмата му понякога привлича. 

Повече по темата четете в Investor.bg 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Има пътувания за милион и 800 х. за година? Ама той с какво пътува? Сигнализирай за неуместен коментар