Зукърбърг към служителите си: Вече сте метадружки, ще живеем в бъдещето

"Става въпрос за грижа за нашата компания и един за друг", посочи основателят на Facebook

16.02.2022 | 09:15 Редактор: Жаклина Иванова
Зукърбърг към служителите си: Вече сте метадружки, ще живеем в бъдещето

Служителите на Meta Platforms Inc. вече са "метадружки". В бележка до всички служители на концерна, споделена онлайн във вторник, основателят на Facebook Марк Зукърбърг предложи своята визия за корпоративната култура в Meta Platforms Inc., своята наскоро ребрандирана компания, която, според него ще създава страхотни неща, ще живее в бъдещето и ще се управлява от служители, които той нарича "метадружки".

"Meta, метамените, аз…. (Meta, Metamates, Me) за мен тези неща значат да бъдем добри стопани на нашата компания и мисия", пише Зукърбърг в съобщението  си във Facebook.

"Става дума за чувството за отговорност, което имаме за колективния ни успех и един към друг като съотборници. Става въпрос за грижата за нашата компания и един за друг", посочи той.

Изпълнителният  директор на Meta Андрю Босуърт, който скоро ще поеме поста главен технологичен директор, заяви пред Wall Street Journal, че името metamates е заигравка с рефрен, който вече се използва в Instagram, също собственост на Meta, и който сам по себе си е римейк на лозунг на военноморските сили.

Във вторник Facebook също така съобщи, че променя името на функцията си News Feed на Feed. През октомври Зукърбърг обяви, че Facebook се преименува на Meta, както и че компанията влага милиарди долари в разработването на онлайн свят, известен като метавселена. Вчера той поясни, че Meta ще се основава на основните ценности, създадени от Facebook през 2007 г., но ще ги адаптира към бъдещето.

Метавселената се определя като онлайн свят, в който хората могат да участват в потапящи преживявания, като например да посещават концерти, да купуват цифрови стоки и да общуват помежду си като аватари, в някои случаи с помощта на устройства за виртуална и разширена реалност.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК