Най-честите грешки, които допускат шофьорите в града

Неподаването на мигач може да доведе до нежелани последици

16.05.2022 | 23:40 Редактор: Ваня Кузманова
Най-честите грешки, които допускат шофьорите в града

Шофирането в градския условия е значително по-различно от пътуването по магистралата. Тук водачът е изправен пред много опасности кръстовища, натоварен трафик, в който трябва да се следят пътните знаци, пешеходците и ситуацията на пътя. Грешки при шофиране в градски условия допускат не само начинаещите, но и по-опитните водачи. 

Грешен избор на дистанция

Шофьорът трябва да се движи заедно с общия поток, като тази скорост може да варира. Ако не го прави, съществува риск да се сблъска с превозно средство отпред. За да предотвратите това, на първо място, трябва да спазвате дистанция, като към това правило трябва да се придържате дори в задръствания.

Изпреварването на регулирано кръстовище

Това е сериозен гаф, който може да бъде фатален. Водачът е изложен на голям риск при опит да изпревари намиращите се пред него автомобили, особено ако те спрат преди кръстовище.

Изпреварването при натоварен трафик

Тази грешка също може да доведе до инцидент, тъй като в натоварено движение автомобилът зад вас може също да ускори, а този отпред – да забави скорост и тогава е вероятно да се стигне до сблъсък. В града трябва да се шофира с умерена скорост, като се контролира дистанцията. Водачът трябва да следи колата отпред, като едновременно с това държи под око целия поток на движение.

Неподаване на мигач

Ако един шофьор не включи мигач, другите участници в движението няма как да разпознаят намеренията му и това често води до нежелани последици.

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК