Хакери удариха Google, откриха 30 пропуска в защитата

Chrome автоматично ще направи актуализация до дни

28.04.2022 | 11:39 Редактор: Елеонора Танева
Хакери удариха Google, откриха 30 пропуска в защитата

Google предупреди милиардите си потребители, че браузърът ѝ Chrome е бил хакнат. Хакерите са открили 30 нови пропуска в защитите на Google - седем, от които представляват висока заплаха за потребителите, предава "Дейли мейл".

Все още не е ясно откъде е дошла атаката и дали реално е засегнала някои от потребителите. Актуализация на браузърите е възможна ръчно чрез функциите за настройки, но Chrome автоматично ще направи такава в рамките на няколко дни.

Технологичната компания вече пуска актуализация в рамките на следващите няколко дни, за да коригира грешките, които засягат Windows, macOS и Linus, според изявлението ѝ.

Ново проучване показва, че потребителските пароли вече не са толкова силни, за колкото се считаха някога. Специалистите отбелязват, че всичко с до 6 знака, без значение дали сред тях присъстват цифри или букви, може да се разбие мигновено, уточнява "24 часа". 

Паролите могат да бъдат отгатнати за около 39 минути, според американската компания за киберсигурност Hive Systems, базирана в Ричмънд, Вирджиния.

От друга страна вариант паролата ни да не бъде разбита в следващите 438 трилиона години, е да използваме 18 знака, сред които цифри, главни и малки букви, както и други символи.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК