Защо тези автомобили са забранени в САЩ?

Една от причините е във високите скорости, които развиват

09.02.2022 | 18:24 Редактор: Ваня Кузманова
Защо тези автомобили са забранени в САЩ?

В историята има много готини автомобили, които са били забранени в САЩ. Сред тях са дори модели на Audi, BMW и Porsche, които натрупаха огромна популярност в родната си Германия, но така и не успяха да достигнат до потребителите зад океана, като причината е във високите скорости, които развиват.

В случая ще ви предложим списък от други 6 автомобила, които имаха подобна съдба. 

Aston Martin Virage

Представянето на модела се състоя през 1988 г. на автомобилното изложение в Бирмингам (Великобритания), но серийното производство започва едва през 1992 г. Пок капака на Virage е поставен атмосферен V8, който развива 326 к.с. и 350 Нм. Производството на колата продължи до 2000 г., като за цялото време са построени само 1050 единици. В Щатите моделът е забранен през 1993 г. заради несъответствие на въздушните възглавници и на емисиите на CO2, които не отговарят на стандартите на САЩ.

Lotus Elise Series 1

Общо колата получи три серии, като само първата беше заранена в САЩ. Автомобилът впечатли със скоростта си, въпреки че има скромни 118 к.с. под капака. Тази безспорно готина британска машина беше забранена в САЩ заради десния волан и неправилния покрив.

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК