Шокирани шофьори в САЩ: Налага им се сами да зареждат автомобилите си

Голяма част от жителите в щата Орегон не знаят как да направят това

31.01.2022 | 15:25 Редактор: Ваня Кузманова
Шокирани шофьори в САЩ: Налага им се сами да зареждат автомобилите си

От средата на миналия век в някои американски щати на шофьорите е забранено да зареждат сами автомобилите си. Сега, на фона на пандемията, собствениците на бензиностанции настояват за отмяна на тази забрана, но много от шофьорите са против.

Два щата - Орегон и Ню Джърси, засега остават последната крепост на професионалните "пълначи". В тях още през 70-те години е решено, че шофьорите трябва да бъдат предпазени от "излагане на опасни бензинови пари", както и да бъде премахнат риска от разливане на гориво.

В началото на 2018 г. е направен първият опит да се позволи на шофьорите сами да зареждат колите си, като причината е липсата на обслужваш персонал. В районите с население под 40 000 души се появиха първите бензиностанции на самообслужване, но законопроектът за тяхното създаване се провали през 2019 г.

Оказва се, че голяма част от жителите – най-вече на Орегон, никога не са зареждали автомобилите си сами и не знаят как да го направят. По-възрастните от тях никога не са напускали пределите на щата си, а ако все пак са го правили, то не е било с автомобил.

Повече по темата четете в Automedia.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК