Apple е първата компания с пазарна капитализация от над $3 трлн.

Продажбите също нараснаха с близо 30%

04.01.2022 | 10:45 Редактор: Искра Ангелова
 Apple е първата компания с пазарна капитализация от над $3 трлн.

Apple стана първата компания, чиято пазарна капитализация е 3 трилиона долара. Това се случи за кратко в вчера, когато цената на акциите достигна 182,85 долара за акция. По-късно последва известен спад в цената, предадоха световните медии.

Пазарната капитализация на Apple за първи път прехвърли прага от 1 трилион долара през август 2018 г. и 2 трилиона долара през август 2020 г.

Продажбите също нараснаха с близо 30%. Успехът на компанията е символичен. Достигането до 3 трилиона долара не носи определени ползи на Apple, но има предимства от гледна точка на имиджа, предаде CNBC. Това показва все още високото доверие на инвеститорите на компанията, информира Money.bg.

Скоро обаче Apple може да има компания в клуба на компаниите с пазарна капитализация от над 3 трилиона долара. Microsoft е най-близо до целта с 2,5 трилиона долара, а пазарната капитализация на Alphabet е около 2 трилиона долара. Малко по-назад са Amazon, чиято пазарна капитализация е 1,7 трилиона долара, и Tesla на стойност около 1,2 трилиона долара.

Според анализатори цената на акциите на Apple може би ще расте още. През 2021 г. цената на акциите на компанията нарасна с цели 34%.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК