Apple планира да похарчи над $500 млн. за маркетинг на стрийминг услугата си

Компанията възнамерява значително да увеличи пускането на нови сериали и филми

10.09.2021 | 22:55 Редактор: Жаклина Иванова
Apple планира да похарчи над $500 млн. за маркетинг на стрийминг услугата си

Американският технологичен гигант Apple планира да похарчи повече от 500 млн. долара за маркетинга на стрийминг услугата си Apple TV+ тази година, пише The Information.

Компанията възнамерява значително да увеличи пускането на нови сериали и филми до поне един седмично през 2022 г. Това е повече от двойно спрямо темпото от настоящата година, допълва изданието. Apple не е отговорила на запитванията на Ройтерс за коментар.

Решението на компанията да заложи на повече съдържание и реклама е обявено в момент, в който тя се бори с все по-голяма конкуренция от вече утвърдени играчи, като Netflix, Disney+ на Walt Disney и Prime Video на Amazon.com, пише investor.bg.

Въпреки че Apple TV+ все още изостава спрямо тези конкуренти, броят на абонатите ѝ не е за пренебрегване, още повече като се има предвид, че пандемията значително попречи на снимките на филми и сериали през миналата година. По-рано анализатори прогнозираха, че видео стрийминг услугата има около 40 млн. абонати към края на миналата година.

Според The Information близо половината от абонатите на услугата плащат за нея, а останалите все още ползват безплатния тестов период.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК