Google отлага за догодина връщането в офиса заради пандемията

Компаниите преосмислят политиките си за носене на маски и ваксинации поради силно заразния Делта вариант

01.09.2021 | 13:24 Редактор: Жаклина Иванова
Google отлага за догодина връщането в офиса заради пандемията

Google удължава политиката си за задължително връщане в офиса до януари следващата година, обяви главният изпълнителен директор Сундар Пичай, позовавайки се на несигурността, причинена от коронавирусната пандемия в много части на света, предава Ройтерс.

Бързото разпространение на силно заразния Делта вариант на коронавируса кара компаниите да преосмислят политиките си за носене на маски и ваксинации.

"След 10 януари ще дадем възможност на държавите и локациите да определят кога да прекратят доброволната работа от вкъщи въз основа на местните условия", посочва Пичай в имейл до служителите.

През последните няколко седмици редица компании, включително Amazon.com и Lyft, отложиха срока за връщане в офиса за американските си служители до 2022 г. заради пандемията. Наскоро Facebook каза на работниците си в САЩ, че не е нужно да ходят в офисите ѝ до януари.

По-рано тази година Google отложи връщането от септември за октомври. Тя беше една от първите компании, които поискаха служителите им да работят от вкъщи заради здравната криза.

Компанията ще даде 30-дневно предизвестие кога се очаква да върне служителите си в офисите, допълва Пичай, но засега избрана за това дата няма, пише investor.bg.

"Пътят напред може да е по-дълъг и по-тежък, отколкото се надяваме, но все пак оставам оптимист, че можем да преминем през него заедно", уточни още главният изпълнителен директор.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК