Централна кооперативна банка внедри Apple Pay за клиентите си

По-безопасен, по-сигурен и персонален начин за плащане с iPhone и Apple Watch

20.08.2021 | 15:18 Редактор: Здравко Черкезов
Централна кооперативна банка внедри Apple Pay за клиентите си

Централна кооперативна банка АД, една от водещите финансови институции на българския банков пазар, внедри електронния портфейл Apple Pay на картодържателите си с издадени дебитни и кредитни карти, носещи логото на Mastercard. Това е по-безопасен и индивидуален начин за извършване на транзакции, с който се предотвратява предаване на картата на друго лице, физическо докосване на бутон или размяна на пари в брой, а технологията, която предоставя iPhone, гарантира сигурността при извършване на всяка транзакция.  

Всичко, което трябва да направят клиентите е да доближат своя iPhone или Apple Watch близо до терминал за плащане, за да осъществят безконтактно плащане. Всяка покупка от Apple Pay е сигурна, тъй като процеса на автентикация се извършва с Face ID, Touch ID или парола на устройството, както и с еднократен уникален динамичен код за защита. Apple Pay се приема в хранителни магазини, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини и много други места.

Клиентите могат също така могат да ползват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да направят по-бързо и по-удобно покупки в приложения или Safari браузъра, без да се налага да създават акаунти или да въвеждат многократно информация за доставки и фактури. Apple Pay улеснява плащането на доставки на храна и хранителни стоки, онлайн пазаруване, транспорт и паркиране, наред с други неща. Apple Pay също може да се използва за извършване на плащания в приложения на Apple Watch.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите им не се съхраняват нито на устройството, с което плащат, нито на сървърите на Apple. Вместо това на устройството се генерира уникален номер на сметка (Device Account Number), криптиран и съхраняващ в защитения елемент, стандартизиран и сертифициран чип, предназначен за безопасно съхраняване на информацията за извършените транзакции на устройството. 

Настройките за активиране и ползване на Apple Pay са лесни за употреба. Всичко, което трябва да направи всеки собственик на iPhone, е да отвори приложението „Wallet“, да докосне „+“ и да следва стъпките за добавяне на кредитни или дебитни карти на ЦКБ. След като клиентът добави картата си към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство. 

За повече информация относно Apple Pay посетете: https://www.apple.com/bg/apple-pay/ 

За повече информация относно Централна кооперативна банка, посетете уебсайта на банката ccbank.bg, както и социалните мрежи на банката във Facebook и LinkedIn.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК