Защо Facebook се отказа от скорошно завръщане в офисите?

Apple също ще отложи връщането на служителите си с поне един месец

13.08.2021 | 11:48 Редактор: Искра Ангелова
Защо Facebook се отказа от скорошно завръщане в офисите?

Американската технологична компания Facebook Inc. забавя плановете си за връщането на служителите си в САЩ в офисите поради възраждането на случаите на Ковид-19. Компанията е заявила на американските служители в четвъртък, че не е нужно да се връщат на работа поне до януари 2022 г.

"Като се имат предвид последните здравни данни, показващи нарастващи случаи на Ковид, базирани на делта варианта, на нашите екипи в САЩ няма да се налага да се връщат в офиса до януари 2022 г.“, заяви Трейси Клейтън, говорител на Facebook.

"Очакваме това да се случи и за някои страни извън САЩ. Продължаваме да следим ситуацията и да работим с експерти, за да гарантираме, че плановете ни за връщането към офисите дават приоритет на безопасността на всички".

Първоначално Facebook бе заявила, че очаква да запълни половината от офисния капацитет в САЩ до септември, а пълно връщане да има до октомври. Компанията също така заяви, че ще изисква ваксинация срещу Ковид и носене на маски за служители, които се връщат в офисите си в САЩ.

Отлагането следва подобно решение на други технологични гиганти – включително на Google на Alphabet Inc. и Amazon.com Inc., докато те оценяват потенциалното разпространение на новите варианти на Ковид-19, които се появиха в региона. 

Apple ще отложи връщането на служителите си в офиса с поне един месец, отказвайки се от първоначалния си план работниците да са в офиса три дни в седмицата от септември. Сега идеята е връщането да се отложи най-рано за октомври, информира Investor.bg.

Microsoft обяви, че ще позволи на служителите си да работят от вкъщи през половината от времето, а главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг миналия месец заяви, че служителите на пълно работно време могат да работят от дистанция, ако работата им го позволява.

Twitter и Spotify пък заявиха, че въвеждат политики за постоянна работа от вкъщи.

Увеличаването на броя на заразените след неваксинираните в САЩ предизвика нова загриженост, че делта щамът на вируса ще попречи на икономическия растеж. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК