Revolut включва хотели и други места за настаняване в списъка си

Според компанията клиентите могат да получат до 10% от парите си обратно за резервациите, направени чрез Revolut

21.07.2021 | 23:36 Редактор: Жаклина Иванова
Revolut включва хотели и други места за настаняване в списъка си

Британската финтех компания Revolut възнамерява в бъдеще да включи хотели и други места за настаняване в списъка си с предложения. Базираният в Лондон конкурент на германския N26 представя нова функция, наречена Stays, която потребителите могат да използват, за да резервират места за престой с помощта на приложението.

Според компанията клиентите могат да получат до 10% от парите си обратно за резервациите, направени чрез Revolut, предава CNBC.

"Тъй като светът започва предпазливо да се отваря, ние знаем, че всеки отчаяно иска да се измъкне и да пътува, когато може - независимо дали става въпрос за Париж или Майорка", сподели ръководителят на подразделението за "Спестявания" и "Лайфстайл" в Revolut Марсел Никай.

"Изградихме Stays, за да улесним хората в намирането и резервацията на идеалната за тях почивка в идеалната дестинация. След 18 месеца безкрайни ограничения и блокирания искаме да дадем на хората повече неща и да накараме парите им да пътуват по-нататък", добави той.

С новото предложение цифровата платформа за разплащания се изправя в конкуренция с туристически компании като Booking, Expedia и Tripadvisor и може да застраши бизнес модела им, тъй като Revolut е особено популярен сред по-младите клиенти.

А едва през миналата седмица Revolut беше оценен на 33 млрд. долара след ново финансиране в размер на 800 млн. долара.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК