Google с нови инструменти за надеждност след заповедта на Байдън за киберсигурността

Google Zero Trust Assessment and Planning ще съветва правителството за политиките, технологиите, промените

20.07.2021 | 21:05 Редактор: Жаклина Иванова
Google с нови инструменти за надеждност след заповедта на Байдън за киберсигурността

През последните месеци имаше много на брой висопрофилни рансъмуер атаки и други кибератаки на американския бизнес, а правителствените агенции стават все по-чести жертви на хакерите.

Ситуацията накара Джо Байдън да издаде през май заповед относно киберсигурността. Той принуди правителствените изпълнители да изградят модел за сигурност с нулево доверие в целия софтуер, призова ИТ доставчиците да докладват за атаки на правителството и се опита да стандартизира реакцията на публичния сектор, съобщава Bloomberg.

Google Cloud, водещият в света доставчик на облачни услуги, се опитва да използва заповедта на Байдън относно сигурността, за да разшири броя и размера на своите държавни договори в опит да догони Amazon.com Inc. и Microsoft Corp. Zero Тrust е името на компютърната сигурност, която изисква всички потребители да бъдат удостоверени, упълномощени и непрекъснато валидирани за работа в мрежа.

"От Ковид-19 до скорошните рансъмуер атаки, събитията от изминалата година показаха, че правителствените агенции трябва да преосмислят рамките на сигурността от миналото", каза вицепрезидентът на публичния сектор на Google Cloud Майк Даниелс.

Google Zero Trust Assessment and Planning ще съветва правителството относно политиките, технологиите и промените, които са им необходими, за да приемат рамката за сигурност с нулево доверие, пише bloombergtv.bg.

Предложението за сигурен достъп до приложения навсякъде, доставено с партньора Palo Alto Networks Inc., позволява на правителствените потребители безопасен достъп до бизнес приложения, независимо къде се намират. Решението за активно откриване на кибер заплахи ще позволи на агенциите да анализират по-добре данните си, за да открият по-рано атака или проникване.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК