Мъск каза кога ще листне космическото интернет начинание на SpaceX – Starlink

"Излизането на борсата по-рано ще бъде твърде болезнено“, посочи той

24.06.2021 | 14:49 Редактор: Жаклина Иванова
Мъск каза кога ще листне космическото интернет начинание на SpaceX – Starlink

Главният изпълнителен директор на Tesla Илън Мъск заяви, че ще листне космическото интернет начинание на SpaceX – Starlink, когато паричният му поток стане по-прогнозируем. Новината милиардерът предприемач разкри късно в сряда, предава Ройтерс.

"Излизането на борсата по-рано ще бъде твърде болезнено. Ще направя всичко, за да дам на дългосрочните акционери предимство“, добави Мъск.

Информацията беше публикувана в отговор на въпрос на потребител в Twitter, който попита: "Нещо интересно за IPO-то на Starlink, в което искаме да инвестираме в бъдеще?“

Миналата година президентът на SpaceX Гуин Шотуел разкри идеята за отделяне на Starlink и осъществяването на първично публично предлагане (IPO).

Планираната мрежа от десетки хиляди сателити на Starlink цели да предложи бързи интернет скорости по света, пише investor.bg.

По-рано Мъск беше споделил, че Starlink, която е базирана в Редмънд, Вашингтон, ще бъде съществен източник на финансиране на по-мащабните планове като разработването на ракета, която да вози хората до Луната и в крайна сметка да се опита да колонизира Марс.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК