Apple мести част от производството си извън Китай

Компанията отваря звена в Индия

12.03.2021 | 06:30 Редактор: Никола Симеонов
Apple мести част от производството си извън Китай

Apple е започнала производство на iPhone 12 в Индия. Новината беше обявена от американския технологичен гигант, докато той увеличава производствените си операции във втория по големина пазар на смартфони в света, предава Ройтерс.

"Горди сме, че започваме производство на iPhone 12 в Индия за нашите местни клиенти“, обяви Apple, без да разкрие с кой поддоставчик работи.

Индийското звено на тайванския поддоставчик на Apple – Foxconn, ще сглобява устройствата в завода си в южния щат Тамил Наду, твърдят двама източници, запознати с въпроса.

Foxconn не е отговорила веднага на запитването за коментар, но преди това е казвала, че не коментира работа, свързана с конкретни клиенти.

Apple пренасочва част от производството си от Китай към други пазари, докато се опитва да се справи с ефектите от търговската война между Вашингтон и Пекин. Източник, запознат с въпроса, заяви през ноември, че Foxconn прехвърля част от производството на iPad и MacBook от Китай във Виетнам по искане на технологичния гигант, пише Investor.bg

Базираната в Калифорния компания залага много на Индия, откакто започна да произвежда iPhone в страната през 2017 г. през друг поддоставчик от Тайван – Wistron.

Същевременно Apple планира да започне да сглобява и таблетите iPad в Индия, писа през февруари Ройтерс.

"Хубаво е да видим, че усилията ни да превърнем Индия в голям център за производство на мобилни устройства и компоненти, привличат внимание в глобален мащаб“, коментира технологичният министър на Индия Рави Шанкар Прасад в туит след новините за Apple.

"Това ще създаде много работни места“, посочи той.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК