Какво се случва в Amazon? Близък до Безос напуска компанията

"Надявам се, че съм подтикнал екипа и Amazon да бъдат още по-смели и да бъдат амбициозни", написа Блекбърн

24.02.2021 | 13:05 Редактор: Радостина Димитрова
Какво се случва в Amazon? Близък до Безос напуска компанията

Джеф Блекбърн, един от високопоставените директори на Amazon.com и близък на главния изпълнителен директор Джеф Безос, напуска компанията след едногодишна почивка, пише Wall Street Journal.

Блекбърн обяви новината в бележка до компанията, видяна от медията. Той твърди, че не се пенсионира, а скоро ще разкрие с какво точно му предстои да се занимава.

"Надявам се, че съм подтикнал екипа (на старши директорите) и Amazon да бъдат още по-смели и да бъдат амбициозни", написа Блекбърн.

"Какви невероятни 22 години имахме заедно – винаги ще ги пазя", допълни той, цитиран от Investor.bg.

Напускането на Блекбърн се случва след вълната от промени в ръководството на гиганта в онлайн търговията. По-рано този месец Безос обяви, че ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор, за да стане изпълнителен председател, след като управлява компанията в продължение на повече от 26 години.

Джеф Уилке, дългогодишен директор и главен изпълнителен директор на потребителския бизнес на Amazon, също се оттегля от компанията в понеделник.  

Блекбърн и Уилке бяха смятани за потенциални наследници на Безос. Анди Джаси, който отдавна оглавява преживяващия бум бизнес на Amazon с изчислителни облаци, в крайна сметка ще поеме ръководството на мястото на Безос. Той ще стане главен изпълнителен директор през третото тримесечие.

Сред директорите, които наскоро се оттеглиха от компанията, се нареждат Стив Кесел, който се грижеше за бизнеса с физически магазини, и Мария Ренц, друг дългогодишен директор. Тя беше вицепрезидент по доставките и служеше като технически съветник на Безос.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК