Визитката на наследника на Безос вещае добри дни за Amazon

Анди Джаси ще поеме поста главен изпълнителен директор

03.02.2021 | 10:47 Редактор: Никола Симеонов
Визитката на наследника на Безос вещае добри дни за Amazon

Анди Джаси, новият лидер на Amazon, който по-късно тази година ще поеме поста главен изпълнителен директор от основателя Джеф Безос, е дългогодишен последовател на своя шеф, който помогна за това компанията да излезе с най-печелившата идея на технологичния гигант: компютърните облаци.

Откакто Amazon Web Services стартира през 2006 г., 53-годишният Джаси е негов главен архитект и евангелизатор, изграждайки бизнеса от зараждаща се идея, която беше поставяна под съмнение в технологичната общност, до бизнес за милиарди долари, който доминира в интернет.

След като се присъединява към Amazon през 1997 г. и помага на тогавашния малък продавач на книги да разшири своя каталог до компактдискове, той започва да следва Безос като технически асистент в началото на новото хилядолетие.

През 2003 г. той се озовава в хола на Безос за т. нар. брейнсторминг. Там двамата подготвят заедно идеята за изграждането на платформата за изчислителни облаци, известна сега като AWS.

Участващите в тази среща започват да проучват как компанията може да превърне своята масивна инфраструктура за центрове за данни, която използва за управлението на търговската си част в друг бизнес. Те се фокусират върху създаването на място, където компаниите да могат да хостват данни и да изграждат код и от което да предлагат услуги на фирми, работещи в облака.

Още по темата четете в Investor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Вижте му гнусната рептилско кравешка физиономия !! Сигнализирай за неуместен коментар