Amazon предлага да помогне на Байдън с разпространението на ваксините

Складовете на компанията останаха отворени по време на пандемията

21.01.2021 | 14:42 Редактор: Юлия Христова
Amazon предлага да помогне на Байдън с разпространението на ваксините

Amazon.com предлага да помогне на администрацията на Джо Байдън да ускори разпространението на ваксините срещу Ковид-19, включително сред собствените си служители, пише Bloomberg.

В писмо от тази сряда Дейв Кларк, предстоящият главен изпълнителен директор на звеното за търговия на дребно на Amazon, поздрави президента Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис за встъпването им в длъжност. Той повтори молбата, която отправи към Центровете за контрол и превенция на заболяванията миналия месец, служителите на компанията, които работят на първа линия, да получат ваксина "в най-ранния възможен момент“.

Въпреки че голяма част от корпоративните служители на Amazon в централата ѝ в Сиатъл и от другите ѝ офиси в момента работят от вкъщи, складовете на компанията, центровете за данни за облачни услуги и магазините на Whole Foods Markets останаха отворени по време на пандемията.

Кларк твърди, че Amazon има договор с доставчик на здравни услуги за поставяне на ваксини в нейните съоръжения. "Готови сме да действаме бързо, стига ваксините да са налични“, пише той.

Кларк допълва, че компанията има възможност да използва своите операции, информационни технологии и комуникационни възможности, за да помогне на усилията на администрацията за масова имунизация.

В интервю за Bloomberg Television, дадено по-рано този месец, Джей Карни – бивш служител на Байдън, който сега управлява екипа на Amazon, занимаващ се с политики и комуникации, обяви, че компанията е предложила помощ на екипа, работещ по прехода от едната администрация към другата.

Цялата статия четете на investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК