Опазване на потребителските данни: Apple се изправя срещу Facebook

Зукърбърг: Трябва да им причиним болка

21.02.2021 | 21:25 Редактор: Никола Симеонов
Опазване на потребителските данни: Apple се изправя срещу Facebook

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг от години твърди, че Apple и нейният лидер Тим Кук имат твърде голямо влияние върху бизнеса на социалната мрежа. През 2018 г. гневът му излезе на преден план, пише Wall Street Journal.

Facebook беше въвлечена в спор заради практиките ѝ за събиране на данни. Кук добави масло в огъня, давайки интервю за национална телевизия, в което заяви, че неговата компания никога не се е намирала в подобна ситуация. Зукърбърг отвърна, че коментарите на Кук са "изключително нелепи“ и "изобщо не съответстват на истината“.

Отвъд светлината на прожекторите Зукърбърг е още по-суров: "Трябва да им причиним болка“ заради особено лошото отношение към компанията, твърдят източници, запознати със случая.

Това не беше първият, нито последният случай, в който коментарите и действията нa Кук оставят Зукърбърг гневен и решен да си го върне на Apple. Всичко това ескалира в края на миналия месец в рамките на рядък публичен конфликт между двата технологични гиганта, които си размениха реплики за неприкосновеността на личния живот, инструментите за проследяване на приложения, а в крайна сметка и за визиите им за бъдещето на интернет.

Вижте още по темата в Inverstor.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК