Facebook планира да разработи свой смарт часовник

През последните години социалната мрежа се разрасна в продажбата на потребителски хардуер

15.02.2021 | 23:47 Редактор: Никола Симеонов
Facebook планира да разработи свой смарт часовник

Най-голямата в света социална мрежа Facebook вероятно разработва смарт часовник, базиран на Android, който се фокусира върху съобщенията и здравните функции.

Според The Information гигантът в социалните медии е "напреднал“ с разработката и може да пусне устройството през следващата година, а второ поколение може да последва след 2023 г. 

В статията се твърди, че интелигентният часовник ще позволи на потребителите да изпращат и получават съобщения, да проследяват тренировките си и да се свързват със здравни и фитнес компании.

Новините за устройството обаче предизвикаха раздвижване сред потребители, които казват, че "не можем да вярваме на Facebook за личните си данни“, а интелигентният часовник е просто още един начин да се "проследят“ нищо неподозиращите потребители.

Планираното от Facebook нахлуване на пазара на интелигентните часовници ще насочи компанията към целта на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг да контролира следващите компютърни платформи след смартфоните. През последните години социалната мрежа се разрасна в продажбата на потребителски хардуер, представяйки сета за виртуална реалност Oculus и гамата Portal от устройства за видеообаждане за дома. Но все пак концернът не е навлязъл на пазара на смарт часовници, популяризиран от компании като Apple, Huawei и Fitbit, която сега е собственост на Google.

Наскоро стана ясно, че над 100 млн. души по света спортуват с Apple Watch.

Facebook обаче обикновено не се възпира от конкуренцията и вероятно гледа на пренаселеното пространство като на предизвикателство, което може да спечели.

Още по темата четете в Investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК