Apple се подготвя за смартфони с 6G, търси инженери

Избраните ще "изследват и проектират безжични комуникационни системи от следващо поколение"

19.02.2021 | 11:43 Редактор: Радостина Димитрова
Apple се подготвя за смартфони с 6G, търси инженери

Apple пусна първите си смартфони с 5G свързаност само преди няколко месеца. Сега изглежда се подготвя да започне работа по свързаност от шесто поколение, или 6G, с което подсказва, че иска да бъде лидер в тази технология, вместо да разчита на други компании, пише Bloomberg.

Тази седмица базираната в Купертино компания публикува обяви за работа, от които става ясно, че търси инженери, които да се занимават с развойна дейност в сферата на следващото поколение мрежи. Обявите са за позиции в офисите на Apple в Силициевата долина и Сан Диего, където компанията работи по мрежовите си решения и дизайна на чипове.

Хората, избрани за позициите, ще "изследват и проектират безжични комуникационни системи от следващо поколение (6G) за мрежи за радиодостъп" и "ще участват в академични форуми и такива на индустрията, свързани с 6G технологията", предаде Investor.bg.

Анализатори не очакват пускането на 6G преди 2030 г., но обявите подсказват, че Apple иска да участва в най-ранните етапи в развитието на новата технология. Говорител на компанията е отказал да коментира въпроса.

В края на миналата година Apple се присъедини към алианс от компании, които работят по стандартите за 6G и други бъдещи поколения мрежови технологии. Стандартите и времето, в което ще се появи 6G, все още не са напълно ясни, но някои анализатори твърдят, че технологията ще може да позволи скорости над 100 пъти по-бързи от 5G.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК