Може ли Apple да измести Tesla в електромобилната надпревара?

Hyundai-Kia биха могли да помогнат за осъществяването на “Apple Car”

05.02.2021 | 23:25 Редактор: Никола Симеонов
Може ли Apple да измести Tesla в електромобилната надпревара?

Tesla може да има голям нов конкурент в надпреварата за самоуправляващ се електромобил, който идва от малко очаквано място - Apple. Слуховете, че технологичният гигант ускорява своите автомобилни амбиции се увеличават, като се твърди, че компанията може да има партньор за своята “Apple Car” в лицето на Hyundai-Kia, пише Yahoo Finance.

“За Tesla навлизането на Apple в състезанието за електромобили е предизвикателство, а Hyundai е потенциално перфектна за съюз”, коментира анализаторът на Wedbush Дан Ивс пред Yahoo Finance.

Със сигурност Apple ще трябва да извърви дълъг път, за да настигне компанията на американския предприемач Илън Мъск, но може да се докаже като претендента за империята на предприемача, който традиционните автопроизводители само се надяваха да бъдат.

Има две големи причини, поради които Apple може да се конкурира с Tesla - технологичният гигант знае как да угоди на клиентите и също така е наясно как се създават продукти, които хората искат, но от които не се нуждаят.

За да се разбере отдадеността на Apple по отношение на клиентското обслужване, не е нужно да се гледа отвъд магазините на компанията. Потребителите могат да влязат, да говорят с експерт по продажбите и да си вземат телефон. Компанията не ги притеснява с необходимостта да надграждат или да си купуват аксесоари - те просто си взимат телефон.

Ако Apple успее да приложи този модел към колите - нещо, което Tesla успя да направи, тогава технологичният гигант може да промени играта за цялата индустрия на електромобилите.

Apple също така превъзхожда останалите дружества в позиционирането на луксозните си устройства, преди да пусне по-достъпни версии за ежедневните потребители. Лъскаво превозно средство от първо поколение, подобно на оригиналния Roadster на Tesla, може да предизвика интерес към среден клас автомобил от второ поколение.

Вижте още по темата в Bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 1
Сериозно ли?
преди 3 години
Който смята, че от Apple могат да пуснат електромобил и даже и да е успешен се е побъркал. Трябват години опит в сферата, за да направиш нещо качествено. Най-добрият пример са Тесла, които все още имат проблеми с какви ли не малки дефекти. Да не говорим, че VW, Audi и други все още не могат да нагодят електрониките за батериите и управлението на мотора... Сигнализирай за неуместен коментар