Apple затваря магазини в Калифорния заради ръст в случаите на Ковид

Производителят на iPhone също така ще затвори обектите си в Мексико и Бразилия

21.12.2020 | 12:25 Редактор: Юлия Христова
 Apple затваря магазини в Калифорния заради ръст в случаите на Ковид

Американският технологичен концерн Apple Inc. временно затваря всички свои магазини за търговия на дребно в Калифорния, както и тези в по-голямата част на Лондон, засегнати от ново блокиране заради ръст в случаите на Ковид-19 там, предава Bloomberg.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания заяви на уебсайта си в събота, че затваря всички 53 свои магазини в "Златния щат“ само ден, след като заяви, че ще затвори магазините си в района на Лос Анджелис. Ескалацията на затварянията вече обхваща основните му магазини в района на залива на Сан Франциско. Apple не пояснява кога магазините ще отворят отново.

Затварянията на магазините се случват в средата на празничния сезон на пазаруване. Apple за пръв път се стреми да достигне тримесечни приходи в размер на 100 милиарда долара от продажби на iPhone 12, най-новите му iPad-и и нови часовници Apple Watches.

Калифорния е центърът на пандемията в САЩ през последните седмици. Случаите на коронавирус в щата преминаха границата от 1,8 милиона в събота, когато бяха добавени нови 43 608 заразени и 272 починали от общо 22 432 смъртни случая.

Затварянията сега включват и магазините за продажба на дребно на Apple в офисите ѝ в Силициевата долина. Това бележи и едно от най-големите затваряния за магазините на Apple от началото на пандемията през март.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън наложи пълна блокада на Лондон и Югоизточна Англия в опит да спре разпространението на нов щам на коронавируса, който се разпространява бързо над страната. Честотата на новите случаи на Ковид-19 почти се е удвоила в Лондон през последната седмица, като почти 60% от тези положителни случаи се дължат на новия щам на вируса, твърдят държавни служители, пише investor.bg.

През последните месеци Apple отвори по-голямата част от своите над 270 магазина в САЩ, въпреки че повечето обекти работят по специален график. 

Производителят на iPhone също така ще затвори магазините си в Мексико и Бразилия временно, тъй като и в двете страни случаите се увеличават.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК