Apple насочва бизнеса си към климатични цели

По-рано тази година производителят на iPhone заяви, че е станал въглеродно неутрален за своите корпоративни операции

14.12.2020 | 15:18 Редактор: Радостина Димитрова
Apple насочва бизнеса си към климатични цели

Главният изпълнителен директор на Apple Inc. Тим Кук призова по време на изказванията на Срещата на върха на ООН за климата правителствата и бизнеса да изпълнят по-силни климатични цели, започвайки от следващата година.

"Призоваваме компаниите и правителствата по целия свят да направят всичко възможно, за да направим 2021 г. годината, в която преобръщаме тенденцията завинаги", каза Кук, цитиран от Ройтерс, предаде Investor.bg.

Кук не призова за конкретни цели по време на изказването си, но разкри, че Apple помага на 95 от своите доставчици да преминат към използване на енергия от възобновяеми източници, докато през юли се знаеше за 70 такива доставчици.

По-рано тази година производителят на iPhone заяви, че е станал въглеродно неутрален за своите корпоративни операции и изложи планове да направи пълната си верига за доставки и продуктовата гама въглеродно неутрална до 2030 г.

Срещата на върха се провежда на петата годишнина от международното споразумение за климата в Париж и преди преговорите на ООН догодина в Глазгоу, Шотландия.

Президентът Доналд Тръмп оттегли Съединените щати от Парижкото споразумение през 2017 г. Кук публично критикува оттеглянето като "неправилно за нашата планета", въпреки че не цитира Тръмп в критиките си.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК