Тел Авив е новата Силициева долина

Именно тук е най-високата ставка за рисково финансиране на глава от населението.

17.10.2013 | 13:58
Тел Авив е новата Силициева долина

С повече от 2000 гости иначе неизползваната жп гара Хатачана сега гъмжи като кошер. Вместо във влака за Йерусалим, тук пътниците се транспортират към бъдещето, което създават предприемачи, творци и дори роботи. Това е един свят на смелите визии и новите технологии и същевременно рутиниран и впечатляващ, това е светът на бъдещите технологии. По този начин германското списание Focus описва започналата в Тел Авив конференция Digital Life Design (DLD).

Наричат израелския град Silicon Wadi, което основно се превежда като „Силицивата долина“, защото това е втората по гъстота на технологични компании област в света според анализ на Startup Genome, добавя от своя страна Forbes.

Според списанието именно тук е най-високата ставка за рисково финансиране на глава от населението, като през последната година хедж фонд индустрията е нараснала с цели 162% и все още има място за разширяване.

И самата DLD го доказва – над 1000 чуждестранни гости са ясно доказателство за високата степен на международната значимост на израелския бранш.

Повече по темата вижте в материала на Bloomberg