Amazon съкращава десетки работници от проекта за доставки с дронове

Вместо това компанията се обръща към външна помощ, за да постигне старите си амбиции в тази посока

19.11.2020 | 16:00 Редактор: Георги Камарашев
Amazon съкращава десетки работници от проекта за доставки с дронове

Amazon съкращава десетки служители в производството, проучването и развитието, които работят по отдавна очаквания проект за доставки с дронове. Вместо това компанията се обръща към външна помощ, за да постигне старите си амбиции в тази посока, пише Financial Times.

В последните седмици компанията е сключила предварителни сделки с два външни производителя за изграждането на компоненти за нейния отдавна очакван дрон, който е смятан за бъдещето на доставките на по-малките пакети от Amazon.

Пълните условия на споразуменията с австрийската FACC Aerospace и испанската Aernnova Aerospace все още се доуточняват, посочва източник на FT, запознат с плановете на интернет гиганта.

По думите му е възможно Amazon скоро да сключи още сделки, след като тя е изпратила "искане за предложение" до няколко компании в областта на дроновете в последната една година.

Въпреки че изминаха поне седем години откакто Джеф Безос даде началото на производството на такъв тип машини в компанията, доставките с дронове все още са "години назад" от изпълнението на целите на Amazon, допълва източникът. Според него разработката ще напредва "бавно, но сигурно" през новата година.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК