Amazon и Apple очакват главозамайващи тримесечни приходи от 100 млрд. долара

По този начин ще стане видимо господството им на пазара

03.11.2020 | 15:21 Редактор: Георги Камарашев
Amazon и Apple очакват главозамайващи тримесечни приходи от 100 млрд. долара

Празничният сезон може да бъде исторически за две от най-големите компании на фондовата борса, като се очаква приходите да надхвърлят крайъгълен камък, който рядко е достиган в историята на Wall Street.

Очаква се Amazon.com Inc. и Apple Inc. да отчетат приходи от по над 100 млрд. долара през четвъртото тримесечие на 2020 г. По този категоричен начин ще стане видимо тяхното господство на пазара.

Докато отчиташе резултатите си през миналата седмица, Amazon прогнозира приходи от 112 до 121 млрд. долара за периода, приключващ през декември. Wall Street очаква приходи от почти 119 млрд. долара според данни, събрани от Bloomberg. Въпреки че Apple не даде прогноза в последния си отчет, средната оценка за продажбите на анализаторите е за 101,6 млрд. долара

Прогнозата е Amazon да се радва на подкрепа от задвижения от пандемията преход към онлайн пазаруването, както и от своето събитие за пазаруване Prime Day, докато излизането на iPhone 12 на пазарите ще бъде катализатор за продажбите на Apple. Amazon достигна близо 100 млрд. долара приходи за последното си тримесечие, когато те бяха 96 млрд. долара, докато Apple достигна над 90 млрд. долара през празничното тримесечие на 2019 г.

Четете повече по темата в Investor.bg.

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК