Google слага край на безплатното безлимитно съхранение на снимки

80% от потребителите ще имат около 3 г., преди да достигнат границата от 15GB

12.11.2020 | 12:54 Редактор: Ивет Арабова
Google слага край на безплатното безлимитно съхранение на снимки

Google обяви, че слага край на неограниченото съхранение на снимки в услугата си Google Photos, пише CNBC. От 1 юни 2021 г. всички снимки, качвани в Google Photos, ще се броят към безплатните 15 GB място за съхранение, които се предлагат на Google акаунтите.

Това е голяма промяна спрямо 2015 г., когато се появи услугата. Тогава компанията обеща безплатно неограничено качване на снимки и видео с високо качество. Сегашният ѝ ход изглежда като лесен начин Google да накара хората да плащат нейните планове Google One, които започват от 1,99 долара на месец за 100 GB място за съхранение.

Решението е голям удар за потребителите на Google Photos, които могат да са събирали снимки в услугата в продължение на пет години, тъй като са смятали, че интернет гигантът ще им позволи да продължат да качват новите си кадри безплатно.

Google твърди, че ограничението няма да важи за снимки, качени от нейните телефони Pixel, които все още включват неограничено качване на изображения с високо качество. Компанията твърди, че 80% от потребителите ще имат още около 3 години на съхранение, преди да достигнат границата от 15GB, предава Investor.bg.

Въпреки тези промени Google все още има по-добро предложение от 5-те GB безплатно място за съхранение, което дава Apple. След превишаване на този лимит Apple иска да ѝ плащате по поне 0,99 долара месечно за 50GB. Въпреки това плановете Apple One могат да изглеждат по-привлекателни, защото са комбинирани с услуги като Apple Music, TV и Arcade. Ако сте член на Amazon Prime, получавате неограничено място за съхранение, така че това е добра опция, ако искате да се махнете от Google.

Снимка: Bloomberg/Justin Chin

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 8 месеца