Доклад на Google Maps: Ходим по-малко в ресторанти, повече - в аптеки

Ползването на градски транспорт е намаляло с 16 пункта

10.11.2020 | 23:58 Редактор: Радостина Димитрова
Доклад на Google Maps: Ходим по-малко в ресторанти, повече - в аптеки

28% е намаляло посещението на ресторанти, кафенета, търговски центрове, тематични паркове, музеи, библиотеки и киносалони. Това сочи новият доклад на Google Maps за придвижването на хората в България, предаде Dnes.bg. Данните разглеждат периода от 25 септември до 6 ноември 2020 година.  

Според данните 4% повече посещаваме пазари, магазини за хранителни стоки и аптеки. 11% пък по-малко ходим в национални паркове, на площади и обществени градини.

Ходенето на работа в офиса е намаляло с цели 25% в разглеждания период спрямо юли-септември. Спадът е драстичен предвид факта, че предишният период е отпускарски и мнозина са били на почивка. Седенето у дома се е увеличило с 6%, показват още данните на технологичния гигант.

Ползването на градски транспорт е намаляло с 16 пункта.

Най-малко са намалили социалните си контакти бургазлии. Показателите сочат, че едва 15% по-малко са се посещавали търговски и развлекателни центрове в града. За сравнение в Благоевград цели 40% по-малко хора посещават кафенета и ресторанти, а в столицата 31%.

Статистическите данни се изчисляват въз основа на информацията от потребителите, които са включили "История на местоположенията" за профила си в Google.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
2 rate up comment rate down comment 0
Д.ИВАНОВА
преди 8 месеца
Уважаеми,какво ново ни казвате за ресторанти,кафенета,кино,театър,барове и дискотеки,грАДСКИЯ мръсен и неудобен транспорт,претъпканата метро ...ПРОСТО ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ,А НЕ ЧЕ СПАЗВАТ ТОЛКОВА МЕРКИТЕ Сигнализирай за неуместен коментар