Amazon обновява Kindle Fire след оплаквания

Недоволни потребители критикуват навигацията на устройството.

13.12.2011 | 08:12 Редактор: Вероника Денизова
Amazon обновява  Kindle Fire след оплаквания

Amazon.com планира обновяване на софтуера, предназначен за новите таблети Kindle Fire, след като в компанията постъпиха множество жалби от притежателите на мобилното устройство. Целта е да се подобри сензорната навигация на таблета и чувствителността на дисплея към докосване. Подобрението ще бъде достъпно в интернет след по-малко от две седмици, уверяват от Amazon.

Редица потребители са се оплакали в официалния сайт на Amazon.com, че екраните на таблетите им са трудни за управление, навигацията по него дава отклонения и няма възможност за предпазване на устройството от достъп на други лица до информацията в него. Amazon пусна новия Kindle Fire в продажба на 28 септември в опит да се конкурира с устройствата на Apple. Таблетът Kindle се продава на двойно по-ниска цена от най-евтините таблети от серията iPad, което привлече вниманието на много любители на мобилните устройства.

От Amazon обещават на феновете си, че ще продължат да подобряват своите продукти и ще предлагат безплатно обновяване на софтуера. И докато някои от притежателите на Kindle Fire се оплакват от него, други повече от 2300 потребители на страницата на Amazon са оценили устройството с най-високата възможна оценка от пет звезди. Значително по-малко са онези, дали отрицателно мнение за таблета. По този начин средната оценка на мобилното устройство достига четири звезди, което го нарежда сред най-предпочитаните продукти на Amazon. Междувременно акциите на компанията на Нюйоркската фондова борса са се покачили с малко над 7% от началото на 2011 насам.